Szolgáltatók

Bringakali Kerékpáros Pihenő Szerviz

8243 Balatonakali, Vasút Sor 2.
30/9370205
info@bringakali.hu

A Bringakali Pihenő és szerviz Balatonakaliban található, kerékpáros szolgáltatásokkal, tisztálkodási lehetőségekkel, étkezési lehetőséggel, illetve kerékpáros üzlettel várja a kerékpározás során megpihenni vágyókat.
www.bringalkali.hu


Pántlika Porta

8244 Dörgicse Fő u. 67.
Telefon/Fax: +36-87-444-379
E-mail: dorgicse@pantlikapinceszet.hu

A pincészet a történelmi Balaton-felvidék egyik vulkáni kúpján, Dörgicsén található. A falu 900 éve híres tüzes borairól. Ezt a hagyományt szeretnénk mi is megőrizni, és továbbvinni.
www.pantlikapinceszet.hu


Erzsébet Nyaralóház

8272 Balatoncsicsó, Szent Balázs Hegy 0226/31 hrsz.
20/4816243
www.zimmerinfo.hu/csicso/erzsebet/hu.htm
scherne@freemail.hu

A falutól két kilométerre, a Balatoncsicsóhoz tartozó Szent Balázs-hegyen található, szép balatoni panorámás nyaralóház, önálló használattal. A ház udvarán biztonságos parkolási, grillezési, szalonnasütési, napozási és a gyermekek részére játszási lehetőség van. A közelben vendéglő, élelmiszerbolt, lovaglási lehetőség, illetve strand is található.

Az 50 m2-es nyaralóházban akár 8 fő is kényelmesen elfér, nappali, felszerelt konyha étkezővel, három hálószoba, fürdőszoba található benne, balatoni panorámás terasszal és egy fedett, kerti bútorokkal felszerelt terasszal is rendelkezik.
www.zimmerinfo.hu/csicso/erzsebet/hu.htm


Szabó és Fia Borpince és Juhfark Fogadó

8272 Balatoncsicsó 1253 Hrsz
Szabó József +36 - 30 / 627 - 1640
Szabó Gergő +36 - 70 / 317 - 2982
www.csicsowine.hu
csicsowine@chello.hu

A családias hangulatú fogadó Zánkától 7 km-re fekszik, csodálatos kilátás nyílik a tóra. Vendégeink részére 3 két ágyas és 1 három ágyas vendégszoba áll rendelkezésre, pótágyazási lehetőséggel.
www.csicsowine.hu


Műemlék Nyaralóház

8244 Dörgicse, Fő utca 6.
30/2552512
http://www.zimmerinfo.hu/dorgicse/muemlek/hu.htm
kispal.dorgipolgm@t-online.hu
A Balaton-felvidék szívében, Dörgicse községben található az év bármely szakában látogatható, fűtött lakótérrel, jól felszerelt turistaszállás. A XIX. században épült, országos örökségvédelem alatt álló épület teljes külső felújításra került, ízléses példája a népi építészet remekeinek.
Kellemes pihenési lehetőséget biztosít a teraszon való grillezési lehetőséggel, a környék borospincéinek meglátogatásával, fürdőzéssel, illetve a gyermekek számára az udvaron kialakításra kerültek játszótéri eszközök is.
http://www.zimmerinfo.hu/dorgicse/muemlek/hu.htm


Németh Birtok Családi Vendégház

8273 Monoszló, Fő utca 23.
30/3741268
http://www.balaton.com/nemethhaz
planteus@planteus.hu
A Monoszlón található vendégházban önálló apartmanok, és egy különálló ház várja látogatóit. Az apartmanokban fürdőszoba, felszerelt kiskonyha, a vendégházban pedig szaunás fürdőszoba, illetve sütőkemencés fedett terasz is található.
A kertben zárt gépkocsi beállási lehetőség biztosított. Szalonnasütési lehetőség, kerékpárbérlés, illetve külön épületben kőboltos borkóstoló pince is biztosítja a kellemes pihenést.
A falu természeti szépségei egyedülállóak: Hegyestű geológiai bemutatóhellyel, Hegyi-tó vadlessel, két tanösvény. A szomszédos Zánkán strand, illetve többféle étterem is található.
http://www.balaton.com/nemethhaz


Scher Vendégház

8272 Balatoncsicsó, Fő utca 62.
20/4816243
www.zimmerinfo.hu/csicso/scher/hu.htm
scherne@freemail.hu
A Nivegy-völgyben, a Balatontól 8 km-re csendes, nyugodt környezetben található a két külön bejárattal rendelkező lakrész.
Mindkét részben színes TV található, magyar és német csatornával. A nagy, zárt udvarban kerti bútorok és filagória áll rendelkezésre a pihenésre vágyok részére.  A kertben grillezéshez alkalmas hely, az udvarban biztonságos gépjárműparkolás biztosított. Saját termelésű bor kóstolása és vásárlása helyben, a borospincénkben. A kedvenc háziállatait is magával hozhatja.
Kirándulási lehetőségek: Kinizsi vár – Nagyvázsony (8 km), gyalogtúrák a környező szőlőshegyeken, illetve lovaglási lehetőség a helybeli lovardában.
www.zimmerinfo.hu/csicso/scher/hu.htm


Mencshelyi Söröző

8271 Mencshely, Fő utca 22.
20/4175497
horvathheni81@citromail.hu
A Balaton-felvidék egyik hangulatos kistelepülésén, Mencshelyen található családias, kellemes atmoszférájú söröző, ahol egész évben, minden nap szeretettel várjuk betérő vendégeinket.
Az italbolt saját terasszal is rendelkezik, élőzenével, biliárddal biztosítjuk a kikapcsolódást. A belső térben akár 100 fő, a teraszon pedig 60 vendég is kényelmesen elfér.


Zsóka Fogadója

8272 Szentantalfa, Fő utca 33.
30/2219009
www.zsokafogadoja.hu
zsokafogadoja@gmail.com
A Zsóka fogadó a történelmi Nivegy Völgyben Szentantalfán, a népszerű Balaton Felvidéken 6 km távolságra a Balatontól egész évben várja a természet, a bor és a gasztronómia szerelemeseit.  Nyugodt csöndes családias fogadónk mindenki számára - legyen az egyéni- családi esetleg céges vagy baráti társaság -, remek kikapcsolódást ígér.
Apartmanjaink az étterem közvetlen szomszédságában, valamint a Balázs hegyen – csodás kilátással a Balatonra - helyezkednek el.
Különböző stílusban kialakított szobáinkban és apartmanjainkban összesen 75 főt tudunk elszállásolni igény szerinti ellátással.
Parkosított udvarainkban található játszótér, kültéri medence, napozó terasz, kerti grill fedett terasszal, kemencével.
Éttermünk és szálláshelyünk egy igényes, de mégis családias kötetlen, közvetlen hely, a környezetet és a kultúrát tiszteletben tartó, természetkedvelő, aktív pihenésre és kikapcsolódásra vágyó vendégek gyűjtőhelye, a nyugalom szigete.
Konyhánk egy falusi „bisztro” konyha, vagy ha igazán régiesen szeretnénk fogalmazni, akkor egy igazi falusi kis vendéglő. Mottónk Frissesség, szezonalitás, regionalitás, békebeli ízekkel fűszerezve,  egyben a kornak megfelelő modern konyhai technológiával karöltve. Kis étlap gyakran változó kínálat.
Egész évben várjuk a pihenésre és kikapcsolódásra váró vendégeket.
www.zsokafogadoja.hu


Monoszlói Erdei Iskola és Információs Központ

8273 Monoszló, Templom utca 8.
30/9661632
www.villasilvestris.hu
monoszlo@villasilvestris.hu
A Monoszlói Erdei Iskola épületében egykor a falu elemi iskolája működött, 2005 óta fogadja vendégeit. Az épület 16 (köztük két három ágyas és két négy ágyas) szobával rendelkezik, minden szobához külön fürdőszoba és mellékhelyiség tartozik. A szobák között két műemlékszoba található, s maga az egész épület is műemléki védettség alatt áll. A vendégek ellátását az épület új szárnyában kialakított korszerű konyha és étterem biztosítja.
A létesítmény eredeti hivatása szerint erdei iskolaként szolgálja a fiatalok természeti nevelését, konferenciaközpontként is kínál fél- és teljes panziós szálláslehetőséget. A modern felszereltségű, 40 férőhelyes konferenciaterem kiváltképp alkalmas kisebb megbeszélések, csapatépítők, tréningek és meetingek szervezésére.
www.villasilvestris.hu


Tagyon Birtok

8272 Tagyon, 752 hrsz.
20/9247865
www.tagyonbirtok.hu
info@tagyobirtok.hu
Tagyon Birtok a Nivegy-völgyben, a Hegyestű lábánál található gazdálkodás, mely része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak. Az itt termesztett zöldségekből, gyümölcsökből, falusi vendégasztallal, házi készítésű ételekkel várjuk vendégeinket.
Az evés-iváson kívül, ezen a gyönyörű környéken, rendszeresen szervezünk kirándulást, bicikli túrázást, vitorlázást.
www.tagyonbirtok.hu