ágynemű és párna

A párnák mosása Ki lehet mosni a toll- és pehelypárnákat? Igen! Megmutatjuk, hogyan

Ki lehet mosni a toll- és pehelypárnákat? Igen! Megmutatjuk, hogyan

A tollpárnák tisztítása egyszerű. Valójában felpezsdíti őket, hogy olyan bolyhosak legyenek, mint újkorukban, ellentétben a szintetikus párnákkal. A pehely- és tollpárnák bármilyen méretű mosógépben elférnek, és gyönyörűen jönnek ki a mosásból. Ez az egyik előnye azoknak a hihetetlen természetes anyagoknak, amelyeket pehely- és tollpárnáink kitöltésére használunk. Ezek a természetes töltelékek nem csak az általunk kedvelt tartás és puhaság miatt különlegesek, hanem az egyszerű karbantartásuk miatt is.

Gondolj csak az alternatívára. A szintetikus párnák mosása egy lutri. Gyakran csomósan jönnek ki, és az egész párna tönkremegy. Sokan félnek kimosni a párnát emiatt, és a végén évekig egy koszos párnán alszanak, mielőtt feladják és újat vásárolnak, általában a szemétbe dobják a műpárnát. A kacsa- vagy libatoll- és tollpárnákat azonban gond nélkül újra és újra megtisztíthatja. Nemcsak a párnáid tisztán tartása tesz jót, de rendszeres mosással meg is hosszabbíthatod azok élettartamát. A párnák mosásának kulcsa az, hogy vastagságuk és sűrűségük miatt teljesen kiöblítsük és megszárítsuk.

Miért sárgulnak a párnák?

Leginkább az izzadtság okozza a párnák sárgulását. És igen, valamennyire mindenkinek besárgul a párnája. A fejünk izzad éjszaka. Ezenkívül bizonyos egészségügyi állapotok, a terhesség és a menopauza gyakran hozzájárulnak az éjszakai izzadáshoz. Ezenkívül a fejünkben természetes testolajok vannak, amelyek a párnáinkba is átkerülnek. És persze van nyáladzás is. Nem mintha bármelyikünk nyálazna éjszaka, de ez lehet az oka annak, hogy a szomszéd párnája megsárgul, nem? Természetesen a párnavédők segíthetnek megakadályozni az elszíneződést, ha proaktív vagy.

Pehely, vagy tollpárna mosása

Mennyiség: Egyszerre mindig két párnát mosson ki, hogy a mosógép egyensúlyban maradjon a centrifugálási ciklus során

Vízhőmérséklet: Meleg, meleg vagy hideg; az Ön választása – ügyeljen arra, hogy meleg vagy forró víz hatására az anyag némi zsugorodása következhet be

Centrifugálási sebesség: Használja a leggyorsabb sebességet, hogy a lehető legtöbb nedvességet távolítsa el

Öblítés: Adjon hozzá egy extra öblítési ciklust, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes szappan elfogyott

Szappan: Gyengéd szappan adalékanyagok nélkül

Választható:

Fehérítés – Használjon nem klórtartalmú fehérítőt

Öblítő – Nem ajánlott, mert bevonja a pehelyt és a tollakat, és csökkenti a szöszöket

Pehely, vagy tollpárna szárítása

Hőmérséklet – Forró, meleg vagy alacsony; az Ön választása – ügyeljen arra, hogy melegebb hőmérséklet esetén az anyag némi zsugorodása következhet be.

Száradási idő – Legyen türelmes, a géptől függően több ciklust is igénybe vehet, és fontos, hogy a párna teljesen megszáradjon.

Csomósodás vagy szag – ezek annak a jelei, hogy a párnája még nem száradt meg. Azt szeretné, ha teljesen megszáradna, nehogy penészesedjen.

Száraz teszt – Az egyes ciklusok között kézzel szöszölje meg párnáit. A párnák belül még mindig nedvesek lehetnek, még akkor is, ha érintésre száraznak érzik magukat. Mindig jobb, ha több száradási időt hagyunk, mint kevesebbet.

Választható:

Tisztítsa meg a teniszlabdákat vagy szárítólabdákat – Adjon hozzá egy-három labdát a száradási idő felgyorsításához. Úgy hangzik, mintha összevernék a szárítógépet, de valójában nem bántják.

Szárító lepedők – Adjon hozzá egy szárítólepedőt, hogy felfrissítse párnáját.

Hogyan növeld párnáid élettartalmát

A párnavédők egyszerű, költséghatékony megoldást kínálnak a párnák hosszabb élettartamára és kevesebb karbantartásra. Ahelyett, hogy gyakran kellene mosni a párnákat, egyszerűen vegye le a párnavédőt, és dobja be a mosógépbe.

Ügyeljen arra, hogy az első kézhezvételkor újra bolyhosítsa a párnáját, mert szállítás közben összenyomódik. Ezeket a lépéseket bármikor követheti, amikor a mosások között szeretné feléleszteni a párnáját.

A párnavédőkön túl, az ágyneműhuzat rendszeres cseréjével is tudja növelni a párnák élettartamát.

Milyen gyakran kell mosni a párnákat?

Hathavonta javasolt a mosás gyakorisága. Miért? A párnáink megtelnek bőrsejtekkel, szennyeződésekkel és korpákkal, akárcsak az ágyaink. Ez csak az emberi élet valósága, amit minden nap elvetünk egy kicsit. Párnáink is összegyűjtik az izzadságot, az olajat és a nyálat, amelyek elnehezítik a párnát és csökkentik a szöszöket. Természetesen párnahuzataink és védőhuzataink elkapják a legtöbb ilyen kellemetlenséget, így nem kell olyan gyakran mosnia a párnáját, mint a párnahuzatát. De végül a párnának is szüksége lesz egy jó mosásra.

A párnavédő előnyei és hátrányai

Ahogy fentebb említettük, párnáink idővel összegyűjthetnek néhány kellemetlen anyagot. A párnavédő használata nagyszerű módja annak, hogy a párnát hosszabb ideig tisztán tartsa anélkül, hogy ki kellene mosni. A párnavédő előnyei gyakran meghaladják a hátrányokat. De ha a párnahuzaton kívül még egy réteget helyez a párnára védőréteggel, az némileg csökkenti a párna hajlékonyságát. Sok párnánál ez nem probléma, és sok ügyfelünk inkább a párnavédő használatának további tisztaságát részesíti előnyben. Egyes vásárlók azonban nagyon szeretnének egy sima párnát, és úgy találják, hogy a párnavédővel nem érzik azt, amit keresnek.

Amint látja, a toll- és pehelypárnák mosása meglehetősen egyszerű. Csak néhány olyan dologra kell emlékeznünk, mint például az alacsony hőfokon történő szárítás és a párnák teljesen szárazságának biztosítása, amelyek tisztán és bolyhosak maradnak az elkövetkező években. A természetes pehely- és tolltömés egyik fő előnye a párnák hosszú élettartama. Évente néhány mosással akár 10 évig is újszerű megjelenésűek és újszerűek maradnak.

Itt az ideje egy új párnának?

Ha úgy dönt, itt az ideje egy új párnának, mi segítünk! A Cool Market webáruházban egy sor párnát kínálunk, amelyek a legpihentetőbb alvást biztosítják Önnek. Amikor az egyik párnákon alszik, feje és nyaka megkapja a szükséges kényelmet és támogatást.