omega 3

Omega 3 ételek az étrendünkben

Az egészséges életmódot élők gyakran szoros barátságban állnak a természettel és a természet kínálta ásványi anyagokat, vitaminokat, növényi kivonatokat tudatosan teszik mindennapi táplálkozásuk részévé. Az Omega 3 kapszula azoknak segít, akik az étkezéssel nem tudják, vagy csak kis mennyiségben képesek bejuttatni az Omega 3 zsírsavakat, viszont szükségük van rájuk, mert a kezelőorvosuk javasolta, vagy szeretnének szervezetüket ezekkel a tápanyagokkal támogatni.

Mire jó az Omega 3?

Az Omega 3 hatása nagyon sokoldalú. Olyan tápanyagról van szó, ami nélkülözhetetlen, még sem tudja magától előállítani szervezetünk. Mint azt rendszeresen halljuk, ha Omega 3 raktáraink rendben vannak, az támogatja a szív- és érrendszeri folyamatainkat, agyműködésünket, memóriánkat, látásunkat. Hiánya pedig ezeken a területeken okozhat problémákat.

Hogyan kell bevinni az omega 3 zsírsavakat, mikor kell bevenni az omega 3 kapszulát?

Az Omega 3 halolaj, illetve az Omega 3 zsírsavak megtalálhatók a  zsíros halakban,  marhahúsban, lenmagban, tojásban és például a ritkábban fogyasztott, de az egészséges életmódot követők körében jól ismert Chia magban. Ezeknek az ételeknek a rendszeres fogyasztásával hozzájuthatunk a szükséges mennyiséghez.

Az Omega 3 kapszulát legjobb az étkezés alkalmával bevenni, mert egyéb zsírban oldódó vitaminokat is tartalmazhat, például D-vitamint. Több vitamin webáruház termékei között olyan készítményt találunk, aminek összetevői a szükséges napi mennyiséget tartalmazzák DHA és EPA Omega 3 zsírsavakból.

Szedhető -e omega 3 terhesség alatt?

Omega 3 zsírsav mindig szükséges, így terhesség alatt is. Csak jót teszünk azzal fejlődő magzatunknak, ha tudjuk, hogy Omega 3 miben van és tudatosan illesztjük ezeket az ételeket étrendünkbe. Megbízható omega 3 kapszula választása is csakis a gyógyszerész, kezelőorvos közreműködésével történhet, hiszen a terhességi multivitaminok egy része tartalmazza a kívánt összetevőket.