parkok budapesten biciklivel

Parkok Budapesten, ahol biciklizni is jó

Nem csak az országúti kerékpározás lehet szórakoztató, ráadásul idő sincsen mindig rá. A Budapestieknek szerencsére sok lehetősége van, ha tekerni szeretnének pár órát de zöld területen kívánják megtenni. Hiszen a zöldben nem csak a levegő sokkal egészségesebb, mint a belvárosi szmogban, de például a napsütés ellen is védenek a fásított parkok. Ha a parkfenntartás, zöldterület kezelés is rendben van, egy kellemes pikniket is csaphatunk pihenésképpen.

  1. Legnépszerűbb célpont a MargitszigetKözponti fekvése és jó megközelíthetősége mellett a viszonylag nagy távolságok is kellemes bringás célponttá teszik. Az utak egy része jóminőségű, 1-2 órát el lehet tekeregni, ha nem verseny tempóban hajtunk.
  2. VárosligetElsősorban a belvárosiaknak és az észak-pestieknek kiváló cél. Rengeteg széles betonút, ahol maximum a trolival találkozunk és emellett számos zegzugos ösvény, ahol elég jó a burkolat.
  3. NépligetMegközelíthetőségben és élményekben sem veszi fel a versenyt az előbbiekkel, ráadásul az utak is elég rossz minőségűek, így inkább azoknak javasolt akik a közvetlen környéken laknak és ki akarnak szabadulni a betondzsungelből.
  4. VérmezőAz ijesztő név ellenére viszonylag barátságos helyszín megközelítése miatt elsősorban az észak-budaiaknak. Nem különösebben nagy élmény, de ha zöldben akarjuk letudni a napi 20 km-ert, jó választás lehet.
  5. Óbudai hajógyári szigetBár elsősorban a Szeget fesztiválról híres, meglepően nagy a zöld felület, elég jó a megközelíthetősége és viszonylag jó minőségűek az utak is.
  6. VárosmajorSzintén a Budaiaknak lehet jó lehetőség. Nem túl nagy, nem túl szép, de viszonylag sík a terület így a napi tekerést le tudhatjuk itt is.
  7. Orczy kertTűrhető  a megközelíthetősége és elég szépen rendben van tartva. Nem túl nagy így főként körözni tudunk, de legalább szép a környezet.
  8. NádorkertA kopaszi gát mellett található, így a dél-budaiaknak ideális terep.
  9. Bikás ParkSzintén dél-budiak előnyben. Nem nagy, nem szép, nem kifejezetten zöld, de változatosságnak jó, ha oda tekerünk.