crocs papucs

Crocs papucsok szerelmeseinek

A HLFshoes webáruház tavaszi cipő kínálatában ugyanúgy találunk klasszikus fazonú sportcipőket, mint Crocs szandálokat és papucsokat. Idén is széles szín és forma választék vár minket. Választhatjuk a számunkra kedves pasztell színű, piros vagy bézs esetleg fehér Crocs papucsot. Amennyiben szeretnénk még egyedibbé tenni megjelenésünk, akkor azt a papucs elejébe beszúrható kis figurákkal, díszekkel (angol elnevezése: Jibbitz) tudjuk megtenni.

Crocs papucsok története

Miután az első Crocs papucs 2002 végén berobbant a divatvilág színpadára, ami konkrétan egy Fort Lauderdale-i (ami Floridában található) hajókiállításon történt, senki sem sejtette a műanyag klumpák jövőbeni sikerét. A legkényelmesebb és komfortosabb lábbeli a világon – ahogy most is hirdeti magát a márka, egy olyan új megvilágításba helyezte a komfortot, hogy sokunknak teljesen újra kellett gondolni a cipőhöz való hozzáállását. Ma a Crocs márkát a világ leghíresebb márkái között emlegetjük. A kezdeti sikereken felbuzdulva szélesítette a márka a kínálatát. A klasszikus klumpák mellett az évek során egy széles választék birtokosa lett, amely magában foglalja a flip-flop papucsokat, vízi sporthoz alkalmas szandálokat, gumicsizmákat stb. Mivel érezte a márkát alapító három tulajdonos, hogy az egyediség nagyon fontos érv a modern városban élők számára, ezért olyan megoldást kerestek, amellyel ezt az egyedi papucsot még egyedivé tudták tenni tulajdonosaik. Így találkoztak a Jibbitz céggel, amit hamarosan meg is vásároltak. Manapság több száz különleges kicsi jibbitz-el tudjuk ékesíteni Crocs papucsunkat. Érdekes, hogy a márka csak 2007-ban adta be a márka logójára a védjegy védelmet, mert akkor már 5 éve élte reneszánszát a klumpa forradalom.

Crocs papucs és akik mögötte vannak

A Crocs márkát a Colorado állambeli Crocs Inc. vállalat tulajdonolja. A céget 2002-ben alapította Lyndon Hanson, Scott Seamans és George Boedecker azzal az ötlettel, hogy könnyű, csúszásmentes és kopásálló cipőket áruljon olyan helyiségekben, ahol fontos a csúszásmentesség, elsősorban hajókon. Ez az volt az alapgondolat. Ha megnézzük a Crocs mostani választékát, akkor látni fogjuk, hogy valójában egy ikonikus lábbelit alkottak meg, nem pedig egy hajózáshoz tökéletesen alkalmas papucsot. Ezért a kereslet robbanásszerűen megnőtt. A márka olyannyira sikeres, hogy eladásai elérik a dollár milliárdokat, és a Crocs papucsokat, szandálokat a világ több mint 90 országában sikeresen értékesítik.

Crocs szandálok és papucsok előnyei

A Crocs papucsok abszolút könnyűek, vízállóak és csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek az egyedi, zárt cellás Croslite™ anyagnak köszönhetően. A könnyű tisztításnak köszönhetően nem rakódnak le benne baktériumok és ezért nem fenyeget bennünket a sokak számára kellemetlen lábszag sem. A Crocs papucsok ergonomikusan alkalmazkodnak a lábunk formájához.

Miből készülnek a Crocs-ok?

Nem számít, hogy Crocs papucsról, Crocs szandálról vagy a márka klasszikus férfi és női klumpájáról van szó, minden Crocs lábbeliben van egy közös vonás, mégpedig a szabadalmaztatott Croslite™ anyag. Ez egy egyedülállóan kivételes, zártcellás műgyanta keverék. A Crocs többnyire ennek az alapanyagnak köszönheti világsikerét, természetesen fontos a szokatlan és meglepő formatervezés is, ami a rendkívüli megjelenést és kellemes viselési kényelmet biztosítja.