fogorvos

Miért félünk a fogorvostól?

Az emberek nagy része fél a fogorvostól, köztük vagy Te is? Pedig az éveken át tartó szorongást könnyen feloldhatja egy kellemes fogászati élmény. Aki a kecskeméti fogorvos rendelőjébe megfordult már és megtapasztalhatta fájdalommentes kezeléseit, az könnyen alátámasztja biztató szavainkat.

A félelem bizony súlyos hatással lehet az egyén szájhigiéniájára, hiszen húzzuk, halasztjuk a rendelő felkeresését. A romló fogak, a folyamatosan visszatérő fájdalom és a kellemetlen lehelet az életminőséget is befolyásolhatja, kapcsolatainkat megronthatja.

A fogászati ​​félelem „előrelátó szorongás” egy előrevetíthető, ismeretlen veszélytől való félelemből fakad. Táplálják a korábbi negatív tapasztalatok. Elfelejtjük, hogy a technológia az utóbbi években rengeteget fejlődött, aminek eredményeként a legfejlettebb rendelőkben már műtét nélkül is kivitelezhető akár egy implantáció is. A korszerű érzéstelenítő anyagoknak köszönhetően a Dentalux kecskeméti rendelőjében megfelelő szakértelemmel, teljesen fájdalmatlanul zajlik a beavatkozás, semmi ok a félelemre.

A kezeléstől kevésbé tartunk, ha tudjuk, hogy jó kezekben leszünk. A Dent-A-Lux Fogászat magas szakmai színvonalon, évtizedek tapasztalatával, folyamatos fejlődés mellett végzi a fogorvosi és szájsebészeti ellátásokat, fogimplantátumok beültetését, csontpótlásokat. Ez az a helyszín, ahol megtapasztalhatjuk, hogy az említett kezelések óriási változást hozhatnak mindennapjainkba egyrészt a fogorvossal való kapcsolatunkban, másrészt a szájhigiéniánkban.

Miért van bennünk mégis szorongás, ha nem is volt még rossz tapasztalatunk? Mert nem örülünk annak, ha valaki mindenféle eszközökkel turkálja a szánkat, belefúr a fogainkba. Ezért legjobb, ha a fogorvosnál először is őszintén elmondjuk érzéseinket. Van lehetőség arra, hogy az első időpont csupán a konzultációé legyen, mert egészen biztos, hogy a Dent-A-Lux rendelőjében gyorsan elszáll a félelem. A magasan képzett fogorvos érthető nyelven elmondja milyen kezelésre lenne szükség és mesél a kezelés folyamatáról is.

Nem kell egyedül menni. Érthető, ha ismeretlen helyen szívesen vesszük közeli hozzátartozónk, vagy bizalmas barátunk társaságát. A második alkalommal már komoly bizalom alakul ki fogorvosunkkal is, így erre már nem is lesz szükség. Ebből következik, hogy a félelem leküzdésében az első lépés az, hogy kiváló fogorvost találjunk egy professzionális rendelőben, ami a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászaton nem éppen bonyolult feladat.