ametiszt hatása

5 hatás, amelyet az ametisztnek tulajdonítanak

Az ametiszt elképesztő múlttal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy már az ókorban is jól ismerték ezt a követ, sőt, számos pozitív hatást is tulajdonítottak neki. Ezek közül sok a mai napig fennmaradt és rengetegen választják ezt az ásvány a gyógyulni vágyók, az akadályokat leküzdeni szándékozók vagy a jelenlegi állapot fenntartásáért küzdők testi és lelki szempontból egyaránt. Lássuk, milyen hatásai vannak az ametisztnek és mi mindenre alkalmazható!

  1. Csillapítja a haragot

Már az ókorban is sokan úgy vélték, hogy az ametiszt nem csupán a harag csillapítására képes, de át is alakítja ezt az erőt pozitív, a lelket építő, pozitív energiává. Ezzel együtt elősegíti bizonyos szituációkban a megfelelő, nem indulatosságon alapuló viselkedést is. Mindezeken felül nagyon hasznos a stresszes időszakokban is, ugyanis nyugtató hatással is bír. Ezek által pedig még a depresszió kialakulásában is szerepet játszhat.

  1. Segíti a nyugodt alvást

Bizonyos nézetek szerint az ametiszt viselőjének az alvászavarokkal sem kell küzdenie. Ráadásul nem csak a nyugodt alvást biztosítja, de stabilizálja az idegrendszert is, ezen felül pedig megakadályozza a rossz álmok visszatérését is, sőt az intuitív álmokat támogatja. Különösen hatásos lehet akkor, ha meditáció közben is használjuk a követ.

  1. Megszabadít a szenvedélyektől

Sokak szerint képes megszabadítani a függőségektől és a szenvedélyektől is az ametiszt, amely által tulajdonképpen egy egészen új életet kezdhet az, akinek ilyen téren problémái vannak. Sőt, annak idején úgy tartották, hogy aki a nyelve alá ametisztet rejt, képtelen lesz berúgni, bármennyi iszik is. Nos, ez utóbbit természetesen nem javasoljuk kipróbálásra.

  1. Számos spirituális hatása van

Elképesztően komoly és nagy az a spirituális erő, amelyet ennek az ásványnak tulajdonítanak, így nem meglepő, hogy sokan őseinkhez hasonlóan a mai napig amulettként viselik. A tiszta gondolatok és bölcs döntések kövének tartják, amely számos élethelyzetben nyújt segítő kezet és segíti a megfelelő cselekvést.

  1. Számos jótékony hatása van a testre is

Nagyon sok esetben javasolják az ametiszt viselését abban az esetben, ha valaki például légzési vagy éppen asztmatikus problémákkal küzd, ugyanis nagy mértékben képes javítani az ilyen jellegű testi panaszokon. Ezen felül képes enyhíteni a torokfájást, jótékony hatással van a vérnyomásra, de a látást is képes javítani. Nagyon gyakran használják bizonyos bőrbetegségek esetén, de hatékony lehet migrénes fejfájás ellen is. Nem mehetünk el szó nélkül a méregtelenítő hatása mellett sem, amely szintén az egészséget szolgálja, támogatja.

Ékszert is készíthetsz belőle!

A legegyszerűbb módja annak, hogy mindig magad mellett tudhasd az ametisztet, ha ékszerként viseled a nyakadban, a karkodon, a füledben vagy éppen az ujjadon. Ezáltal folyamatosan érintkezhetsz vele és képes a nap minden percében kifejteni testi és lelki jótékony hatásait egyaránt. Sőt, akár más ásványokkal is bátran kombinálhatod, amelyek így egymás erejét is erősíthetik, még több erőt adva ezzel neked a mindennapokhoz.