teherautó

Építőipari gépek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

Az építőiparban kulcsfontosságú szerepet töltenek be a gépek, hiszen hatékonyan hozzájárulnak a gyorsabb építési folyamatokhoz. A különféle gépek, különféle feladatok ellátására vethetők be. Földmunkákat, rakodást, emeléseket is végeztethetnek ezekkel a speciális gépekkel.

Milyen típusai vannak az építőipari gépeknek és ezeket milyen árban lehet megvásárolni?

A betonkeverőket talán mindenki ismeri, hiszen az utakon gyakorta találkozunk velük. Friss beton keverésére és a beton elszállítására használják. Előnye, hogy a megrendelőkhöz nagyon gyorsan ki lehet szállítani, akár nagyobb mennyiségű betont is. A gyors és hatékony munkavégzéshez a nagyobb építkezéseken ma már elengedhetetlenek. Egy nagyobb méretű betonkeverő ára elérheti akár a 3 millió Forintot is.

A mini dömpereket az építkezéseken leggyakrabban a földmunkák elvégzésére használják. A sokoldalú és szűk területen is közlekedni tudó gépek hatékonyan elvégzik azokat a feladatokat, amelyeket a nagyobb dömperekkel nem lehetne kivitelezni. Talajkiásás, földmozgatás, alapozási munkák elvégzése, terep- és tájrendezés, anyagmozgatás, városi építkezések részfeladatainak elvégzése, csatornák és vízelvezető rendszerek kiépítése is szerepel a széles repertoárban. Mini dömpert akár 1 800 000 Ft + ÁFA áron is vásárolhatunk.

A mini forgókotrók kisméretű kompakt gépek, amelyek hasonló feladatokra használhatók, mint a mini dömperek. Ezek is nagyon kis helyen elférnek, így nagyon sok területen bevethetők. Forgókotrót már 60 000 Forint környékén is vásárolhatunk.

Az árokásók speciális gépek, amelyek rendelkeznek egy emelőkarral és kanállal, amelynek segítségével kiássák a talajt. A nagyfokú manőverezhetősége miatt nagyon kis helyeken is dolgozhatunk vele. Árok ásáshoz, csatornák kiépítéséhez, vízelvezető rendszerek karbantartásához, tereprendezéshez, csövek telepítéséhez is használják. A Novara kínálatában már 1 490 000 Forint + ÁFA ártól elérhető.

A fronthidraulika tulajdonképpen egy hidraulikus rendszert takar, amelyet más eszközhöz lehet csatlakoztatni, ezáltal lehetővé teszik az elölről történő munkavégzést úgy, hogy közben különféle eszközöket csatlakoztatnak hozzá. Rakodás és anyagmozgatás, talajmunkák, hótolás, síkosság mentesítés mind elvégezhető a segítségével. Univerzális változatot 870 00 Forint + ÁFA környékén szerezhetünk be. Az építőipari gép árakról a Novara weboldalán is tájékozódhatsz bővebben.

A gumihevederes homlokrakodók jobb tapadást és vonóerőt biztosítanak és olyan helyeken is helyt állnak, amelyek nehezen megközelíthetők, vagy ahol már egy normál homlokrakodó nem képes elvégezni a feladatot. Az építőipari munkálatok hatékony és eredményes lebonyolításához elengedhetetlen ennek a gépnek a beszerzése, hiszen építkezésekor mindig előfordulhatnak olyan terepviszonyok, amikor szükség lesz erre a speciális berendezésre. Anyagmozgatásra, rakodásra, tereprendezésre, alapozási munkák elvégzésére, vízelvezető rendszerek kiépítésére, hótolásra és síkosság mentesítésre, építési területhez való hozzáférésre is bevethető. A speciális gépek ára 3 millió forinttól indul.

A hidraulikus rakodókat a hatékony anyagmozgatás és a rakodás érdekében használják. Ezek a gépek egy hidraulikus rendszer segítségével emelnek, ezért nagyobb súlyt is biztonsággal mozgathatunk vele. Áruk 600 000 Forint + ÁFA környékén kezdődik.