automata öntözőrendszer előnyei

Valóban hatékony az automata öntözőrendszer?

Általában azok döntenek az automata öntözőrendszer telepítése mellett, akik vágynak a szép kertre, de nem szeretnének naphosszat a kertészkedéssel foglalkozni, esetleg szembe az árral feladatnak látják a kert locsolását, azoknak az automata rendszer nagy segítséget jelenthet. A rengeteg előnynek köszönhetően rendkívül kényelmessé teheti a mindennapokat, illetve víztakarékos megoldás, azonban nem minden esetben.

Valóban víztakarékos opció az automata öntözőrendszer?

Rengeteg helyen lehet arról olvasni, hogy az öntöző rendszer víztakarékos opció, ez már-már afféle marketing szövegnek számít a kertépítés kapcsán. Ha eddig hónapokon vagy éveken keresztül szorgalmasan hordtad locsolókannával a vizet a kertbe, esetleg slaggal öntözted reggel és este a növényeket, abban az esetben igen, tényleg vizet és ezáltal pénzt tudsz spórolni az öntöző rendszer alkalmazásával. Hiszen a rendszer mindenhova annyi vizet enged, amennyire az adott növényeknek valóban szükségük van. Az esőérzékelő pedig megakadályozza, hogy csapadék esetén beinduljon az öntözés folyamata.

Viszont, akkor, ha eddig egyáltalán nem öntözted a kertet és mindent az esőre bíztál, akkor logikus, hogy nem fogsz spórolni a rendszerrel, mivel csak annál lehet kevesebbet fogyasztani, ami eleve használva volt.

Akkor megéri öntözőrendszert alkalmazni a kertben?

Ha azt szeretnéd, hogy a kerted még szárazság idején is zölden pompázzon, akkor mindenképp. Rengeteg időt és energiát takaríthatsz meg a rendszer segítségével, ráadásul nem találomra kell öntöznöd, hanem a profi rendszer mindenhova a szükséges víz mennyiséget engedi. Az automata öntözőrendszer esetében nem szükséges jelen sem lenned, így a kert vízellátása akkor is megoldott, ha épp nyaralsz vagy egyéb okból kifolyólag el kell utaznod.

Nem kell attól tartanod, hogy az öntözőrendszerben elesel, ugyanis az öntözéstechnika körülbelül kilencvenöt százaléka a föld alá van telepítve. Így szinte alig lehet észrevenni. Mivel a kert rendszeres időközönként vizet kap, így nem csak szép, de egészséges is lesz. Ennek köszönhetően büszkén gyönyörködhetsz kertedben, melynek biztosan a csodájára fognak járni a környékbeliek. Ráadásul az öntözőrendszer az ingatlan értékét is növeli. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni a témában, akkor az www.ontozorendszered.hu weboldalon tájékozódhatsz.